Svejo Danco Dobermann

Some things just fill your heart without trying

Elke puppy verdiend het beste, daarom hebben we een uitgebreid puppypakket samengesteld zodat de zowel de pups als de baasjes een fantastische start kunnen maken. 

Alle pups krijgen een stamboom en zijn gechipt. Uiteraard worden ze meerdere keren ontwormd en krijgen ze hun eerste vaccinatie. Het Europees paspoortje hoort hier natuurlijk ook bij. Daarnaast krijgen de pups bij het verlaten van het nestje een documentenmap waarin alle gezondheids reslutaten van beide ouders in zitten, een usb stick met foto's en filmpjes van hun pup, een zak puppy brokjes van Royal Canin incl. voerton en een leuk kadootje. Ook sluit ik een huisdierenverzekering af voor het eerste levensjaar van de pup, zodat deze verzekerd is voor hoge dierenartskosten, we kunnen er immers niet inkijken en ook een ongelukje zit in een klein hoekje!!! 

We hebben het werken met een reserveringslijst min of meer los gelaten, dit omdat het vaak voorkomt dat mensen langer dan een jaar moesten wachten en dan vaak elders al een pup hadden gekocht. Natuurlijk meer dan logisch begrijpelijk en helemaal niet erg, maar wel lastig om dat je bij een verwacht nest eerst een behoorlijke inventarisatie moet doen om de reserveringslijst up to date te krijgen!!!                                                                                                            We zullen bij elke nestaankondiging vermelden of er nog ruimte is voor aanmeldingen en of er pups beschikbaar zijn 

wel streven we er naar om altijd de juiste combinatie te vinden tussen pup en baasjes!!! we doen dus niet aan eerste keuzes. Wij vinden het vooral belangrijk wat je zoekt in een nieuwe vriendje of vriendinnetje, en willen dat je pup hier goed bij aansluit!! 

26-02-2023; Vandaag hebben Zoe en Candor een liefdevolle ontmoeting gehad.

Als alles goed gaat dan betekend dat dat we ergens eind april hopelijk een mooi nestje pups mogen verwelkomen van deze twee kanjers.

Zowel Zoe als Candor hebben allebei alle gezondheids onderzoeken gehad. Deze waren allemaal netjes in orde. De uitslagen hiervan zijn uiteraard ter inzage en bovendien krijgen de baasjes hiervan kopieen mee wanneer ze hun pup komen halen.

De reden waarom we voor de combinatie tussen Zoe en Candor zijn gegaan is omdat we naast een hele mooie gezonde dobermann ook een heel groot belang hechten aan een fijn stabiel eerlijk karakter. Met deze combinatie hoop ik dus vooral fijne leergierige energieke loyale eerlijke dobersmannetjes en vrouwtjes te krijgen. Geen nerveuze, scherpe neurotische dobers maar fijne huishonden met een trots maar trouw karakter. Ook qua bloedlijn en qua looks vullen deze twee kanjers elkaar mooi aan. 

Mocht je meer informatie over deze toppers, deze combinatie willen, of misschien wel een keertje langs komen voor een kennismaking met ons en onze hondjes, neem dan gerust even contact op. Dit kan door een berichtje achter te laten middels het contactformulier op deze site of door een belletje natuurlijk. 

Op 22 maart hebben we een afspraak voor een drachtecho in de planning en dan weten we zeker of we pups mogen gaan verwelkomen.

Er zijn momenteel al geinteresseerden voor een hummeltje uit deze combinatie maar naar verwachting zullen er nog pups beschikbaar zijn.   We verwachten een nestje pups; op 18 april 2022 hebben ons meisje Ashra en onze reu Candor een eerste liefdevolle ontmoeting gehad en met succes. Dit betekend dat we ergens rond 25 juni 2022 een nestje pups mogen verwachten. Zowel papa als mama zijn bij ons aanwezig dat maakt t extra gaaf!!!

 !!!Helaas GEEN pups van deze fantastische combinatie; Waarschijnlijk door de stress van vuurwerk en karbiet schieten zijn alle pups overleden.!!!!! Ischa maakt t naar omstandigheden gelukkig goed. Het is nog niet zeker of we haar nog een keertje laten dekken. Dat hangt er van af hoe ze lichamelijk hiervan herstelt en uiteraard in goed overleg met de dierenarts.


We hebben een nieuw nestje in de planning van ons meisje Ischa!!!! Wil je graag meer informatie over dit nestje of heb je interesse in een pup uit deze combinatie, laat t dan gerust even weten!!! 


 

Op 6 augustus 2021  is Zoe bevallen van haar 1e nestje!!!!!! Het zat er de hele dag wel aan aan te komen, Zoe was erg onrustig en af en toe een wee. Om 23.55 uur werd de eerste van in totaal 15 pups geboren. 3 flinke pups kwamen in de stuit en de bevalling duurde daarom te lang. zijn hebben het helaas niet gered. Maar we hebben 12 prachtige pups. 2 bruine teefjes, 2 bruine reutjes, 2 zwarte teefjes en 6 zwarte reutjes.  Mama en haar kindjes maken het prima!!!!   ******Alle pups hebben al een gouden mandje gevonden******** 

nest pas geboren
nest pas geboren
foto pup
foto pup


****Het volgende nestje verwachten we aanstaande zomer ergens in augustus 2021!!!!     voor meer info over dit nestje kun je een berichtje achterlaten in het contact formulier op deze site.


We hebben nog meer goed nieuws, ons 2e nestje is ook in aankomst;                               

vader; Ruholfia Jacko  moeder; Russkaja Mechta Wolinaya Wolga                 

de pups zullen rond 15 december geboren worden.                                                                     (alle pups zijn gereserveerd!!!)


Hoera we verwachten een nestje pups;                  vader; Ruholfia Jacko   moeder; Svejo Danco Ashra Queen

de puppy's zullen rond 26 november 2020 geboren worden.


Het is alweer ruim een jaar geleden dat we een knap nestje puppy's mochten krijgen.

Door de roerige tijden rondom het Corona virus hebben we een nestje eerder dit jaar helaas uitgesteld.

Toch ben ik voorzichtig optimistisch dat we een dezer dagen onze knappe Ischa misschien weer kunnen laten dekken. alle benodigde gezondheidsonderzoeken en de goede uitslagen hiervan zijn binnen en Ischa is loops geworden. Helaas verloopt elke loopsheid van Ischa anders dan de vorige. Nu zijn we dan ook nog aan het wachten tot haar progesteron voldoende door zal stijgen.

De puppy's zijn geboren op 23 mei 2019

Op donderdag 22 mei nam de onrust bij Ischa toe en rond 17.00 uur begonnen de voorweeen. Ischa wilde perse niet in de werpkist of daar zelfs maar in de buurt komen. Ze wandelde elke keer naar buiten en was duidelijk haastig op zoek naar een geschikt plekje om te bevallen. Om 20.30 uur heb ik de andere honden binnen gehaald en op het moment dat ik hen ging voeren zag Ischa haar kans schoon om snel in een van de (nacht/schuil hokken) haar eerste pup van dit nestje op de wereld te zetten. Omdat ik haar miste met het voeren gingen bij mij alle alarmbellen af en ben ik meteen naar buiten gespeerd. Daar vond ik haar uitermate tevreden met een nieuwe nog natte puppy. Ik heb de pup opgepakt en in de werpkist die al gereed stond gelegd. Daarna was het voor Ischa geen probleem meer en verliep de bevalling erg vlot en soepel. uiteindelijk was de bevalling om 4.12 uur ten einde en lagen er 12 hele mooie puppy's in de werp kist. ze is totaal van 13 puppy's bevallen maar eentje was erg onderontwikkeld en de helft zo groot als zijn broertjes en zusjes. na het breken van de navelstreng is hij helaas overleden.   Een tweede pup is 2 dagen na de geboorte overleden maar wat daar de oorzaak van is geweest is nog steeds een compleet raadsel te meer omdat het een hele sterke pup was. We waren er allemaal stuk van want hoe klein ook elk pupje is vanaf de geboorte bijzonder. Dit was het enige bruine puppy kereltje van het hele nest.

Ischa is wederom een hele lieve betrokken en voorzichtige mama en verzorgd haar kindjes met veel passie en toewijding. Ze is echter ontzettend open en vriendelijk wanneer er bezoek haar puppy's komen bewonderen. Ze houdt alles erg secuur in de gaten maar vind het ook vooral heel erg gezellig zeker wanneer ze zelf ook een aai over haar bol krijgt. 

Vanaf drie en een halve week zijn we begonnen met de puppy's laten wennen aan de brokjes, Deze natuurlijk wel geweekt in de melkoplossing. Dat ging vanaf de eerste dag meteen goed en de pups vonden het heerlijk al ging er niets boven het drinken bij mama Ischa natuurlijk. Helaas voor de puppy's vond Ischa het zelf na 4 weken toch echt klaar om een 11 tal wildebrassen met scherpe tandjes aan haar uier te hebben. Omdat we dit al wel hadden verwacht waren we Ischa ook al wat minder hard gaan voeren en heeft ze van stuwingen weinig tot geen last gehad. De puppy's deden het ook heel goed op de brokjes dus ook daar was geen probleem. 

rond de vier en een halve week kregen we te maken met extreem warm weer wat ook voor de puppy's best pittig was. In die week hebben alle pups een dag of 2 a 3 diarree gehad. Gelukkig bleven ze wel goed eten en drinken dus hebben ze er uiteindelijk weinig op ingeteerd. Maar pfiew dat was een zeer intensieve week met heel veel poetsen dweilen ontsmetten en opnieuw. Nu is de ontlasting weer netjes. Geloof me.....ik ben nog nooit zo blij geweest met 11 drolletjes whahahaha.

Op donderdag 4 juli zijn alle puppy's voorzien van hun chip, en op vrijdag 5 juli zijn ze allemaal voor het eerst mee op pad geweest naar de dierenarts voor hun eerste puppy enting. Alle puppy's werden keurig nagekeken en waren allemaal tip top in orde. Wat een bikkels zijn het. zowel met het chippen als tijdens het bezoek aan de dierenarts waren ze allemaal heel ontspannen en gaven ze kick toen de naaldjes er in gingen. Ook na deze twee intensieve dagen gaat het nog steeds prima en zijn alle pups fit en vrolijk en lijken ze totaal geen na sleep te hebben van het chippen en de enting.

Nu is het voor mi nog even heerlijk twee weken genieten van mijn puppenkindjes en dan zullen we langzaam afscheid moeten gaan nemen omdat de pups een voor een naar hun nieuwe baasjes zullen gaan verhuizen. Ik zie daar stiekem best wel tegen op dus probeer er nog maar niet te veel aan te denken. Deze komende dagen gaan we vooral nog veel plezier maken en samen op pad om te socialiseren maar vooral om te genieten van deze mini kanjers.

foto's van dit nestje kun je vinden onder het kopje fotoalbum 


Wij verwachten een nestje rond 24 mei 2019.

Vader Geoffrey van de Rijucohoeve  (super mooie sport Dobermann)

moeder Russkaja Mechta Wolinaya Wolga (hele mooie en lieve Dobermann en Internationaal/Multi Champion in show)

 

Dit wordt ons B nestje. De combinatie van deze twee kanjers is echt heel leuk. 

Mocht je vragen hebben over deze leuke combinatie of misschien interesse hebben in een leuke pup neem dan gerust contact met ons op.

In dit nestje zullen ook absoluut hondjes bij zitten die geschikt zullen zijn voor show en/of sport. Maar onze puppy's verdienen bovenal allemaal een fijn warm mandje waar ze als huishond deel uit mogen maken van het gezin, dat vinden wij het aller belangrijkste. 


 
Opbellen
E-mail