Svejo Danco Dobermann

Some things just fill your heart without trying

Bayla (Russkaja Mechta Bom Banda)

vader; Harley Vom Elbauetal

moeder; Russkaja Mechta Mera Madera

 

geboren op 05-oktober-2017


Deze super lieve knuffelbeer is het absolute zoetje binnen onze kennel.

Bayla kwam bij ons als een beetje verlegen puppy, heel aanhankelijk en dol op knuffelen. Het socialiseren was met haar ook geen enkel probleem en ze had al snel haar plekje hier gevonden.

Omdat we met Bayla heel graag onze tweede lijn wilden beginnen binnen onze kennel zijn we ook met haar naar de shows geweest. Dit was wel heel lastig omdat ze heel veel last heeft gehad van groeipijnen waardoor we minder shows hebben kunnen lopen met haar dan gehoopt, daarnaast vond ze er letterlijk geen bal aan wat het extra moeilijk maakte om toch een actief plaatje te presenteren in de ring. Wel is ze verschillende keren beloond met een uitmuntend kwalificatie en zelfs een keer de beste van het ras geweest en daarna werd ze ook nog geselecteerd bij de laatste 6 honden in de erering van rassengroep 2.  Omdat Bayla het echt showen echt niet leuk vond zijn we ons op de africhting gaan focussen. Dit vond ze een stuk leuker, vooral het pakwerk en het spelen met de bal als beloning. Wanneer we apel gingen trainen dan werd ook hier het enthousiasme als snel een stuk minder van haar kant. Ze deed braaf haar ding maar daar was dan ook alles mee gezegd. Wel heeft ze haar VZH diploma gehaald. Dus ook qua werkcertificaten was het in orde om een nestje met haar te fokken.                                   Ook hebben we haar op gebied van gezondheid grondig getest. Ze heeft prima HD A heupen, Haar rug is onderzocht en getest d.m.v. röntgenfoto's en tip top in orde. Ook haar ogen waren goed en ze was Von Willebrand vrij. Bij de ProBNP test kwam er een iets of wat verhoogde waarde uit maar niets alarmerends. De echo van haart hart was prima in orde.

Helaas hebben we toch besloten om Bayla niet te gaan gebruiken binnen onze kennel omdat we het risico op DCM en het mogelijke vererven hiervan aan haar puppy's rieel achten en we dit absoluut niet willen voor de pups en ook niet voor de baasjes. Wel was er geen enkele twijfel over het feit of Bayla wel of niet zou kunnen blijven. Ze hoort hier thuis, we kunnen haar niet missen en ze heeft zo een positieve invloed op de andere honden en mensen dus we hopen nog heel lang van haar te mogen genieten.

Ze is een kei in het socialiseren van andere honden en heeft mede de pups van Ischa haar eerste nestje onder haar hoede genomen. Ze kroop er dan stilletjes bij en ging heel voorzichtig Ischa mee helpen de pups wassen en op de puppy's passen toen deze wat ouder werden. Ischa nam wat meer afstand en rust en Bayla nam dan de taak over in het oppassen en verzorgen.

Haar absolute favoriete pup was Ashra. Omdat we al besloten hadden dat we Ashra zouden houden zijn ze tot op de dag van vandaag nog steeds de dikste vriendinnetjes en poetst Bayla nog steeds elke dag netjes Ashra haar kop en oren. Iets waar ze allebei heel erg van genieten. 

Haar favorieten bezigheden zijn; op de bank liggen, spelen met alles wat er gegooid kan worden, pakwerk, rennen wandelen in de bossen, spelen met andere honden, kroelen met ons of met Ashra en tutten op dekens.

Bayla is een absolute kanjer die iedereen voor zich weet te winnen met haar gouden karakter.   

 
Opbellen
E-mail