Svejo Danco Dobermann

Some things just fill your heart without trying

In Memoriam; Russkaja Mechta Wolinaya Wolga of te wel mijn fantastische Ischa

Tot onze grote verdriet hebben we op dinsdag 12 april 2022 geheel onverwacht en veel te vroeg, afscheid moeten nemen van ons prachtige meisje, onze Madre de Familiaz, mama van fantastische nakomelingen maar vooral ONZE Ischa. Ze heeft de dag er voor een operatie ondergaan vanwege een gesloten baarmoederontsteking waarbij haar baarmoeder verwijderd is. Deze operatie is aanvankelijk heel goed gelukt en Ischa leek het goed te maken. Helaas heeft er zich naar alle waarschijnlijkheid een fikse bacteriele infectie gemanifesteerd waardoor ze in een recordtijd een zware buikvlies ontsteking heeft ontwikkeld. De optie was om nog een zware spoedoperatie te laten uitvoeren met maximaal 40% kans dat ze het uberhaupt zo doorstaan en een nog veel kleinere kans dat ze er geen lichamelijke gevolgen aan over zou houden. Hierdoor hebben we de haast onmogelijke beslissing moeten nemen om haar in te laten slapen. Een beslissing uit pure liefde met diep respect voor wie ze was en nooit meer zou kunnen zijn.

                                       Rust zacht lieve Hazel Eyes     

                                    Ischa; 31-05-2015 + 12-04-2022


Dit stukje over Ischa blijft op mijn site ter nagedachtenis aan haar en aan alles wat ze voor mij/ons betekend heeft.

Mag ik je voorstellen;

Deze fantastische mooie dober is RUSSKAJA MECHTA WOLINAYA WOLGA of te wel mijn lieve Ischa..

Geboren op 31 mei 2015

Ze is een echte veelzijdige topper, ze doet het goed op shows en heeft meerdere titels behaald. Zo is ze Benelux jeugdwinster '17, Nederlands Jeugdkampioen'17, Nederlands Kampioen '18, Brabowinster'18, Bundesiegerin'18, en International Beauty Champion '19.

Op het gebied van africhting heeft ze verschillende gehoorzaamheidscursussen gevolgd, daarna heeft ze haar VZH gehaald en is ze geslaagd met 57 van de 60 te behalen punten voor de Dobermann Gedragstest. Helaas vind Ischa het bijten tijdens het pakwerken maar zinloos geweld waardoor ze niet geschikt is voor IPO/IGP. Wat betreft apel zet ze echt wel haar beste pootje voor en wil ze heel graag voor je werken. Onlangs is Sven met zijn elf jaar begonnen met apel lopen met Ischa en kan hij heel veel van haar leren, waarbij Ischa heel geduldig is en ook echt haar best wil doen voor Sven.

Wat betreft gezondheid heeft Ischa alle testen met glans doorstaan. Ze heeft HDA heupen, is Von Willebrand vrij, ook vrij van de PHTVL/PHPV-vrij, en voor het derde jaar getest op DCM door echo van het hart en de 24 uur holtertest en ook nu weer helemaal vrij van afwijkingen en onregelmatigheden.

Ischa is een echte knuffelkont die er enorm van geniet om geknuffeld te worden wat steevast beloond wordt door een uitbundige knuffel die je terug krijgt van haar. Mensen die ze niet kent worden altijd door haar begroet maar ze zal wel gepaste afstand bewaren. Ze is niet overdreven uitbundig. Ze vind rennen en spelen in het bos en pootje baden helemaal het einde en leeft zich dan ook helemaal uit. Ze is niet echt een fan van balletjes of ander speelgoed. Als ze een speeltje met een piepertje te pakken krijgt dan heeft ze het er even heel druk mee en sloopt ze het piepertje er uit. Als dat gefikst is dan laat ze het links liggen Ze houd van tutten op dekens. En qua eten is ze onverzadigbaar. Ze is heel creatief en kan klimmen als de beste. Ze presteert het zelfs om via een gewone ladder naar boven te klimmen en ook weer heel geballanseert naar beneden te komen. Ze heeft een fixatie op onze kat en vind het heerlijk om haar op te jagen met veel gegrom en enthousiasme. Echter is Mouse daar totaal niet van onder de indruk en haar steeds te snel af. Ze is ook absoluut de Madre Del Familias en staat boven aan de rangorde, zij bepaald wat en wanneer de anderen wat wel of niet mogen doen. Ze doet dit op een hele eerlijke maar duidelijke manier. Het is echter een feit dat haar wil wet is en dat er bij onze andere hondjes veel respect is voor haar. . Ze dwingt dit op een natuurlijke manier af. Naar ons toe is ze echter totaal niet dominant, eerder heel onderdanig en meegaand. Ze kan enorm genieten van de zon en warmte, en als ze daarbij dan ook nog helemaal gemasseerd wordt dan is ze de gelukkigste dober op aarde. Zolang ze maar in ons gezelschap mag zijn dan is ze meer dan tevreden.


 

 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 
Opbellen
E-mail