Svejo Danco Dobermann

Some things just fill your heart without trying

Ashra (Svejo Danco Ashra Queen)

vader; J'Arun Kantu Del Naisus

moeder; Russkaja Mechta Wolinaya Wolga (Ischa)

geboorte datum; 18-februari-2018

 

Deze knappe dober is ons hondje dat we gehouden hebben uit ons eerste nestje wat we zelf hebben gefokt. Nog een leuk feitje is dat ze ook echt het eerste hondje was wat er in dit nestje geboren werd. 

Ashra is een actieve Dober met een flinke werklust en de nodige dosis pit. Dit karakter liet ze ook als pup in het nest zien waardoor we zeker wisten dat zij degene was die bij ons zou blijven.

Qua bouw is ze echt een hele mooie dober, qua karakter ook maar ze is niet zo aanhankelijk en een beetje terughoudend naar onbekenden. Ze is een beetje gereserveerd en houd afstand, daarnaast luistert ze ook niet naar vreemden. Voor mij als haar baasje en ons als gezin is ze echter een hele loyale hond met een heel hoog knuffel gehalte.

Ze is een kei in africhting en pikt alles heel snel op, ze vind het heerlijk om te werken, speuren, ápel en pakwerk. Ze laat heel veel enthousiasme zien. Wanneer je haar iets nieuws aanbied of wilt aanleren dan gaat ze erg doortastend te werk. Ze is buitengewoon slim. 

Op de show doet ze het ook niet verkeerd. Ze is met negen maanden al mee geweest naar de IDC in Slowakije waar ze een knappe 10e plaats wist te behalen en dat ondanks ze het op 1 na jongste hondje in haar klasse was. Ze heeft in totaal nu 2 jeugdkampioenspunten en 1 volwassen kampioenspunt. Nog 1 keer eerste worden in de jeugdklasse met een uitmuntend en dan heeft ze haar eerste titel binnen. Of ze het jeugdkampioenschap gaat halen zal spannend worden omdat we nog maar 1 show daarvoor hebben. Dit omdat we bijna een nestje hebben waardoor ik niet van huis weg wil en omdat we met Zoe naar de AIAD in Italie gaan. Ze is een beetje een laatbloeier qua ontwikkeling en werd ook pas met de 12 maanden voor de eerste keer loops. Na de eerste loopsheid is ze echt heel mooi geworden en begint ze een volwassener uiterlijk te krijgen. Ook wat betreft haar karakter en gedrag is ze in een paar maanden enorm gegroeid. Ze is een stuk stabieler geworden en standvastiger, ook de band met mij lijkt nog hechter te zijn geworden dan dat deze al was. Ze kan wel wat dominant gedrag laten zien naar andere honden toe en bij een eerste kennismaking zal ze meteen willen laten zien dat ze de baas is. Bij ons in de roedel past ze zich prima aan en heeft ze respect voor de honden die boven haar staan in rang en is ze vriendelijk en tolerant naar de hondjes die onder haar komen. 

Qua gezondheid is ze ook al op enkele zaken getest. Zo heeft ze HD A heupen en is ze von Willebrand vrij. Ze heeft ook de proBNP gehad en had een nette uitslag van minder dan 250 p.mol. De enige test die ze nog moet ondergaan is de ogentest en die staat op de planning voor juni.

Ook gaat ze in juni op voor haar VZH examen en hopen we later in het jaar deel te kunnen nemen aan het ZTP examen.

High hopes voor deze mooie topper.


 
Opbellen
E-mail