Svejo Danco Dobermann

Some things just fill your heart without trying

We zijn op zoek naar een gouden for ever home voor James!!!

Mag ik je even voorstellen aan onze fantastische kanjer James.


Deze jonge man van 3 jaar oud is bij ons geboren. Als pup was het een vrolijk spontaan hondje en hij heeft een hele fijne start gehad zonder issues.

James is net als zijn broertjes en zusjes met de 8 weken naar zijn nieuwe baasjes verhuisd waar hij een gouden toekomst zou krijgen. s'avonds als huishond voor de kachel en overdag mee met de baas buiten op de boerderij. Dit ging aanvankelijk heel goed, de baasjes waren blij met hem en James was ook erg vrolijk en gelukkig. Hij heeft ook netjes de pupy cursus gevolgd maar heeft daarna de vervolgcursus niet meer afgemaakt.

Toen James in de pubertijd kwam begonnen zijn hormonen wat op te spelen. Hij ging de grenzen op zoeken en werkten zijn oren iets minder goed. Daarnaast was het vooral ook lastig met 2 kleine kinderen in huis omdat hij overal mee wilde spelen. Dit in combinatie met zijn enthousiaste tomeloze energie werd het lastig was om hem binnen te houden. Ook samen met de baas mee aan het werk werd steeds moeilijker. Hierdoor werd er besloten om hem in een buiten ren met nachthok te plaatsen. Natuurlijk mocht hij er wel een aantal keren per dag even uit maar toch vond James het helemaal niet fijn. Temeer omdat hij wel het bezoek en zijn mensen zag lopen. Hierdoor begon hij aanhoudelijk te blaffen. Dit was niet te doen dus is heeft James een onderkomen achter de schuur uit het zicht gekregen. Hij was daar wel stil maar kreeg daardoor nog minder aan dacht. James werd hierdoor nog waakzamer. Doordat hij zijn energie niet voldoende kwijt kon en er steeds minder met hem werd gedaan begon hij wat te vervreemden van mensen. Dit ontaarde in wat onzeker en daar door wat scherper gedrag. Uiteindelijk heeft James de postbode bij haar broek gepakt en dat was de druppel voor zijn baasjes. Ze vertrouwden hem niet langer en omdat ze ook kinderen hadden moest James weg.

Zo kreeg ik afgelopen maart een berichtje dat ze op zoek waren naar een nieuw thuis voor James omdat ze hem niet meer vertrouwden. Als dat niet zo was dan zouden ze hem in laten slapen. Ik ben naar hun vertrokken om te kijken wat het probleem was en eventueel om hem aansluitend mee terug naar huis te nemen.

De daarop volgende zondag ben ik samen met Sven naar het noorden vertrokken, benieuwd naar James. Onze eerste ontmoeting na lange tijd was een soort van schok voor mij.

James was enorm mager en tegelijk ook gespierd. Daarnaast werd het me compleet duidelijk dat hij inmiddels helemaal vervreemd was van mensen, erg onzeker, ontzettend zenuwachtig en bleef op en neer schieten opgejaagd van de stress door de tuin. Het enige contact wat hij maakte was door even snel schichtig te kijken in het voorbij gaan terwijl hij elk oogcontact vermeed. De baasjes zelf konden hem uiteindelijk met moeite te pakken krijgen nadat Sven en ik beiden uit het zicht waren gaan staan. Omdat hij duidelijk liet merken dat hij de aanwezigheid van Sven en mij niet prettig vond hebben zijn baasjes hem met fluwelen handschoentjes bij mij in de auto gekregen.

Toen op weg naar huis, James was verbazingwekkend rustig en liet het braaf en met interesse op zich af komen. 

Eenmaal bij ons aangekomen liet hij zich rustig naar zijn nieuwe plaats brengen. Hij was geïnteresseerd in zijn nieuwe omgeving maar was ook wel onder de indruk van alles, nieuw plaats nieuwe mensen andere honden, gewoon een beetje teveel van alles en niet weten wat er van hem verwacht werd. Eenmaal los in zijn nieuwe ruime binnenverblijf schoot hij meteen van ons weg en ging op een voor hem veilige afstand staan, terwijl hij de situatie aan het inschatten was. Toen we buiten zijn verblijf stapten vloog hij als een malle in het hek luid blaffend en imponerend om ons weg te willen jagen.

Dit was dus opnieuw het vervelende gedrag en asociale gedrag wat voor hem zo vertrouwd was liet hij zien. Hij wist immers niet beter. Echter i.p.v. hier heel heftig op te reageren bleven we heel rustig en draaiden we ons een kwartslag wanneer hij dit overschreeuwende spierballen gedrag liet zien. Hij stopte steeds sneller met dat wegjagen om terug te deinzen. Als hij ons niet weg kon jagen dan schepte hij voor zichzelf wel die ruimte. Steeds meer werd er duidelijk dat hij vooral niet meer wist hoe hij hond moest zijn, en dat er vooral sprake was van wantrouwen naar mensen, hij wist niet hoe hij met ze om moest gaan. Met andere honden ging dat een stuk makkelijker. Daarom hebben we hem heel heel heel veel rust gegeven in de interactie met ons en deze momenten altijd vrij kort gehouden. Ook hebben we vooral zijn tempo hierin gevolgd. Pas wanneer hij vertrouwen liet zien en toenadering zocht zijn we voorzichtig, stapje voor stapje hier op ingespeeld. Het voelde als echte overwinningen die eerste aai over zijn bol, het mogen aanlijnen en mee nemen op een rustige wandeling. Zijn zelfvertrouwen groeide met de dag, en ook het vertrouwen in ons werd met de dag groter.

Inmiddels is James volledig opgebloeid en is het een heerlijke volwassen speelse en vrolijke vent. En een hele grote knuffelkont. Ook naar voor hem vreemden laat hij duidelijk groei zien. Hij kan het soms nog wat spannend vinden maar durft zich er daar vervolgens ook overheen te zetten en kan ook dan genieten van een aai over zijn bol. 

We zijn dan ook van mening dat James inmiddels wel klaar is voor een nieuwe stap en hebben er alle vertrouwen in dat hij voor de juiste baas de perfecte hond kan zijn.

Wat zoeken we voor een baas en wat heeft vooral James nodig.......

We zoeken een baas die heel veel geduld heeft en accepteert dat James door zijn verleden tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe mensen en een nieuwe plaats. Geloof me op mijn woord dat James zelf de stap voor toenadering echt wel zal maken en waarschijnlijk sneller dan je zult verwachten. James is ook (nog) geen huishond. Hij komt wel bij ons binnen maar dit is allemaal nog erg vreemd en onwennig voor hem, je merkt dat hij in huis niet goed weet wat er van hem verlangt wordt. Met veel tijd en geduld zou dit wel kunnen komen maar voor nu neemt James met liefde genoegen met een fijne eigen plek buiten waar hij warm en droog kan liggen en ruimte heeft om te rennen. Als er dan ook nog af en toe een wandeling aan de lijn in zit, of een spelletje met een bal of touw dan is hij helemaal gelukkig. Ook lekker kroelen achter zijn oren vind hij fijn echter van intens dikke knuffels of een overkill aan liefde daar krijgt hij het benauwd van. Hij loopt hier voor weg. James is dol op oudere kinderen en hier ook echt wel lief voor. Met kleine kinderen zou ik hem niet graag samen zien omdat deze te onvoorspelbaar kunnen zijn. James is gewent aan katten en kippen. 

Last but not least!!!!! James gaat alleen weg bij de perfecte match en als deze er niet is dan blijft hij gewoon lekker bij ons. We willen hem wel opnieuw de kans op een fijn gouden mandje geven met een lieve geduldige baas die begrijpt dat James geen doorsnee dober is of ooit zal gaan worden maar die met de juiste aanpak met rust geduld en respect voor zijn wezen een fantastische vriend voor het leven zal zijn. 

Dus heb je interesse in deze geweldige lieve knapperd en denk je hem te kunnen geven wat hij vraagt van een baas. Bij voorkeur toch liefst geen kinderen of het moeten oudere kinderen/pubers c.q. jong volwassenen zijn die weten hoe met honden om te gaan. En bovenop dit alles een fijne eigen speel plek buiten met schuilmogelijkheden, een fijn warm plaatsje voor de nacht en natuurlijk heel veel speel en quality time, aarzel dan niet en neem contact met ons op voor een kennismaking.


 
Opbellen
E-mail