Svejo Danco Dobermann

Some things just fill your heart without trying

Hier kun je de allerlaatste nieuws updates vinden over de showresultaten, sport/werk, het wel en wee van de hondjes en het recente puppynieuws

26-02-2022; Vandaag hebben ons meisje Zoe en Candor een liefdevolle ontmoeting gehad. Als het mag lukken dan verwachten we eind april misschien wel een nestje pups. Morgen nog een keertje en dan is het vol spanning afwachten tot we 4 weken verder zijn en kunnen kijken met een dracht echo of ze daadwerkelijk dragend is. SPANNEND!!! Meer info over dit nestje kun je vinden onder het kopje pups/nesten

07-01-2023; Internationale dogshow Genk; Vanmorgen in alle vroegte vertrokken met HayDay en Candor naar Genk. Zowel vader als dochter zijn ingeschreven. Candor showde erg netjes en won zijn klassen, openklasse 1 uitmuntend, Res. CAC en het Res. CACIB. Meteen nadat Candor in de ring was geweest voor beste reu moest HayDay de ring in. Omdat ze direct na papa moest was er te weinig tijd om haar even te laten ontladen en te aclimatiseren waardoor ze opnieuw met een tomeloze energie als een soort van ongeleide projectiel door de ring ging. Ze werd toch eerste en mocht aan het einde van de dag de erering in. 

Dikke dankjewel Naomi voor het showen van Candor en je hulp met HayDay!!! 

25-11-2022; Dutch Winner Show in Leeuwarden: Opnieuw vol goede moed met HayDay naar Leeuwarden. Goed geoefend met haar dus hoppa we zijn er weer klaar voor. Ze heeft zich echt de hele dag super lief en gehoorzaam gedragen behalve...... net die 5 minuutjes in de ring, whaaaaahahahaaaaa. Je zou er gewoon wat van krijgen. De keurmeester gaf lovende kritiek over haar maar ook dat ze het ontzettend jammer vond dat ze zich niet netjes liet showen en ze haar hierdoor toch een 2e plaats moest geven. Dat is natuurlijk wel even balen maar ook niets meer dan terecht.  

05-11-2022; Dogshow Bleiswijk. Vandaag heeft Hay Day (Svejo Danco's Fun Fun) haar showdebuut gehad. Ze was vooral erg opstandig en stout en het er zeker niet mee eens dat de keurmeester ook even haar tandjes wilde zien. Het lopen deedt ze echter echt fenomenaal. Ze werd beste baby en mocht naar de ere ring. Ook hier was het vooral erg druk en ontzettend veel prikkels voor haar. Ze heeft zich echt heel netjes gedragen. Ach hebben we weer een doel om aan te werken.

02-10-2022; Jaaaaa na twee jaren geen nestreunie te kunnen organiseren omdat de omstandigheden rondom de corona pandemie het helaas niet toe lieten was het vandaag eindelijk weer zover. Het is zo fantastisch om allemaal puppykindjes terug te zien met hun trotse baasjes. Lekker gezellig kletsen en ervaringen uitwisselen, honden samen spelen rennen en ravotten, in de schuur was er een mogelijkheid om kennis te maken met ballans en coordinatie met de hond. Daarnaast hadden we in samenwerking met de DVIN een DGT examen op locatie kunnen organiseren. in totaal hebben er 14 honden deel genomen en hiervan zijn er 13 geslaagd.                Wat een fijne dag vol gezelligheid, saamhorigheid en genieten van onze mooie en lieve hondjes. Hierbij wil ik ook Ruud, Petra (die namens de DVIN naar hier zijn gekomen) nogmaals van harte bedanken voor de sportieve deskundige en eerlijke beoordeling van de hondjes. Jullie zijn toppers!!!

10-09-2022; Vandaag ben ik met een hele knappe man op pad geweest. Ik ben met Guust (Svejo Danco's Baron Bocaro) naar de KCM geweest. Hij stond ingeschreven in de open klasse en behaalde een knappe 4e plaats. Daarnaast heeft hij ook deelgenomen aan het DGT examen (dobermann Gedrags test). Hierbij kwam nog maar eens naar voren wat een heerlijk stabiel karakter hij heeft. Hij is geslaagd met 73 van de 75 te behalen punten

18-06-2022; Jaaaaa vandaag is er een heel mooi nestje pups geboren. 4 reutjes en 4 teefjes. Het is extra speciaal dat allebei de ouders onze eigen honden zijn. Mama en haar kleintjes doen het fantastisch!!!!

Hierboven de meest recente uitslagen van Candor!!!!

21-05-2022; Vandaag is Candor geslaagd voor zijn ZTP examen. Een soort van fokgeschiktheidsproef qua exterieur, gedrag, sociaal en moed. Hiervoor zijn we al een dag eerder naar Burghausen Duitsland afgereisd. Wat ben ik mega trots op onze kanjer, en wat geniet ik elke dag van hem. Zijn vrolijke sociale open karakter en zijn wil om te werken. Nu even een weekje rust en er dan weer fris tegen aan om te trainen voor zijn IGP 1 examen.

16-05-2022; Jaaaaaaaa we verachten een nestje pups!!!!! rond 25 juni zal er naar verwachting een nestje pups geboren gaan worden uit de combinatie Svejo Danco Ashra Queen en Down and Dirty at Dark Dynamight (Candor). Het maakt het extra bijzonder dat zowel mama als papa onze eigen honden zijn. *Meer info over dit nestje kun je vinden op de pagina pup info en nestjes!!!

18-04-2022; Na het grote verdriet van het plots afscheid moeten nemen van Ischa hebben we toch besloten om haar dochter Ashra te laten dekken. vandaag hebben Ashra en onze eigen Candor dan ook een liefdevolle ontmoeting gehad. Morgen nog een keertje en dan hopen hopen en heel hard hopen dat we medio juni een nestje pups mogen verwachten.

12-04-2022; In memoriam Ruskaja mechta Wolinaya Wolga // Ischa             Ischa is overleden aan een complicatie die ze heeft gekregen na het ondergaan van het verwijderen van haar baarmoeder. Op haar pagina ben ik hier dieper op ingegaan.

28-03-2022; De uitslag van Ashra haar Cardio onderzoek zijn ook binnen.  Ook zij heeft een top uitslag gekregen en ook haar hart was keurig in orde. Oordeel van de Cardioloog was opnieuw; Geen afwijkingen aanwezig, geschikt voor de fokkerij.

12-03-2022; de uitslagen van Candor zijn Cardio onderzoek d.m.v. een echo van zijn hart in combinatie met een 24 uur holter test zijn binnen. Candor zijn hart is kern gezond en heeft in 24 uur geen enkele misslag gehad.

12-02-2022; Vandaag is Candor geslaagd voor zijn VZH/B .

H examen. Bij deze wil ik HSV Beerse en iedereen die ons geholpen heeft bedanken, zonder jullie was dit nooit gelukt!!! Wat ben ik trots op mijn kanjer!!!

05-12-2022; Helaas is het nieuwe jaar niet zo best begonnen. Door stress die ze gekregen heeft bij het karbietschieten met oud op nieuw heeft Ischa een miskraam gehad. Een echo bij de dierenarts maakte duidelijk dat er geen levende pups meer aanwezig waren. 

7-12-2021 Een bezoekje aan de dierenarts gebracht met Ischa voor haar dracht echo. Jaaaaaaa ze is drachtig dus mogen we ons gaan verheugen en voorbereiden op een nestje pups. We verwachten de geboorte rond 15 januari 2022.

12-11-2021 Vandaag heeft ons meisje Ischa de eerste liefdevolle ontmoeting gehad met Wakano, fingers crossed!!!!

14-10-2021 De uitslag van Ischa haar holter test is binnen. Ook deze was perfect in orde en er is geen enkele misslag geregistreerd.

28-09-2021; Vandaag heeft Ischa haar jaarlijkse Cardio test gehad door middel van de hart echo en 24 uur holter test. De echo was helemaal in orde en alles zag er perfect uit!!!! Nu nog de uitslag van haar holter test afwachten.


10-10-2021 Onze laatste pup is naar zijn nieuwe baasjes vertrokken, wat is het stil in huis zonder onze kleine hummeltjes, maar wat ben ik ongelofelijk trots dat ik de eerste 8 weken deel heb mogen uitmaken van hun levens. Ik wens alle nieuwe baasjes ongelofelijk veel plezier met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

06-08-2021 Jaaa ons meisje Zoe is vandaag bevallen van een mooi nestje pups, 6 zwarte reutjes, 2 bruine reutjes, 2 zwarte teefjes en 2 bruine teefjes. Mama en haar kindjes maken het goed


30-01-2021 Vandaag is onze eerste pup naar hun nieuwe baasjes verhuisd, aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag is ook aan de andere pups de beurt om het avontuur op te zoeken met hun nieuwe baasjes. Wat ben ik ape trots op deze super mooie, lieve en sociale puppy kindjes en wat zijn ze klaar voor de toekomst.

14-12-2020 Vandaag is de dag dat Caruso alias Juke naar zijn nieuwe baasjes is verhuist. Wij wensen de nieuwe baasjes ontzettend veel liefde, plezier en geluk met deze fantastische kanjer.

10-12-2020 Ischa haar bevalling is vandaag ingezet. Helaas vlotte het totaal niet en zijn we uiteindelijk ook met haar naar de dierenarts gereden voor hulp. Eenmaal bij de dierenarts heeft deze Ischa verlost van een hele grote pup, deze ademde echter niet meer en dit kwam ook niet meer op gang. Na overleg met de dierenarts besloten dat we daar zouden wachten of de bevalling nu door zou zetten, dit gebeurde echter niet dus uiteindelijk werd er ook besloten om een keizersnee te doen. 4 kern gezonde pups zagen het levenslicht, voor 2 andere kwam de hulp te laat en 1 pupje was echt te klein en onder ontwikkeld en daardoor niet levensvatbaar.  We zijn met 1 bruin reutje, 2 zwarte reutjes en 1 zwart teefje dol gelukkig maar tegelijker tijd ook een beetje verdrietig om het verlies van drie pups die het niet gered hebben.

06-11-2020 Met Ischa naar de dierenarts voor de drachtecho. We hebben goed nieuws, we hebben 8 puppy's geteld. Ooooo wat verheugen we ons op de kleine hummeltjes.

26- 10-2020 Vandaag is onze nieuwste Svejo Danco pup een feit. Svejo Danco Cyrus Caruso is vanmiddag geboren door een keizersnee. Moeder en kindje maken het prima

09-10-2020 Vandaag heeft ook Ischa een liefdevolle ontmoeting gehad met Jacko. De dekking verliep heel soepel, overmorgen nog een keertje en dan maar heel hard hopen dat er een mooi nestje pups te wereld zullen gaan komen. De pups worden rond 15 december verwacht. 

01-10-2020 Als of het lot er mee speelt, is vandaag Ischa ook loops geworden. Eerder dan verwacht. We hebben besloten om ook haar te laten dekken. Dit om alle nieuwe baasje die zo hard op een pup hadden gehoopt, misschien toch nog een pup te kunnen bieden maar dan van mama Ischa. 

28- 09-2020 Vandaag zijn we weer met Ashra terug naar de dierenarts geweest om opnieuw een echo te maken van haar puppy's. Al dagen bekroop me een onbestemd gevoel dat er iets niet klopte, haar gedrag en omvang klopte niet met hoe een hond er uit moet zien bij dit aantal weken dracht. Mijn bange vermoedens werden bevestigd. Alle pups waren verdwenen (geresorbeerd/opgenomen door het lichaam) op 1 pup na. Na even bedroefd te zijn geweest zijn we nu vooral dankbaar dat er toch nog 1 kleine survivor op komst is. Waarschijnlijk zal deze pup wel met de keizersnede gehaald moeten gaan worden. 

17-09-2020 We zijn met Ashra bij de dierenarts geweest voor een echo van haar dracht. goed nieuws, ze is dragend van 8 puppy's. Nu wordt het tijd voor de voorbereidingen.

24-08-2020 Vandaag hebben Ashra en Jacko een liefdevolle ontmoeting gehad. Hopelijk is ze dragend en mogen we rond 26 oktober een knap nestje pups verwachten.

26-07-2020 We hebben een nieuwe Kampioen in onze kennel.!!!!!!!     We hebben met twee honden deelgenomen aan de 4 Summernightshows in Split. Candor heeft alle 4 de dagen een veel belovend gekregen en werd alle 4 de dagen beste baby. Ashra heeft 4 dagen in de openklasse een 1e plaats met een uitmuntend gehaald. alle 4 de dagen heeft ze ook haar kampioens CAC punt verdiend en heeft hiermee de titel kampioen van  Kroatie verdiend.

30-mei-2020 Ashra en Zoe zijn naar de dierenkliniek in Vught geweest voor hun ogen test. Beide knappe ladies zijn vrij van oogafwijkingen.


15-mei-2020 Ook Ashra is net als haar mama door de Cardioloog Niek Beijerink getest op DCM d.m.v. de echo en 24 uurs holter screening. Ook Ashra is gezond verklaard en naast het feit dat dat al super fijn is om te weten mag ook zij nu ingezet worden in mijn kennel. mits haar ze haar ogentest met goed resultaat doorstaat.


03-04-2020 Jaaaaa vandaag hebben we onze Candor op mogen halen. Deze super knappe reu is een waardevolle aanwinst voor onze kennel, die hopelijk als hij, gezond en oud genoeg is voor vele mooie puppy's mag gaan zorgen.

01-04-2020 Vandaag zijn we met Ischa naar de dierenarts geweest voor de Cardio screening, Zowel de echo als de holter waren perfect en ze had 0 misslagen. Buiten het feit dat het super is om te weten dat ze kerngezond is, mogen we met haar ook weer een nestje fokken.


11-mei-2019 IDS Luxemburg Vanmorgen zijn we in alle vroegte vertrokken naar de internationale dogshow in Luxemburg. We hebben vandaag alleen Ashra bij ons.          Ashra behaald een mooie tweede plaats in de jeugdklasse teven zwart met een uitmuntend.

 

26-april-2019 Hoera Ischa is zwanger!!!!!


28-maart-2019; Ischa heeft een liefdevolle ontmoeting gehad met Geoffrey van de Rijuco Hoeve

We hopen rond 24 mei een nestje te krijgen. Voor informatie, vragen en eventuele reserveringen kun je altijd contact opnemen.


28-maart-2019 Internationale Dogshow Rijnland (Bleiswijk)

Ashra behaalde een 3e plaats in de jeugdklasse met een uitmuntend          Ischa werd 1e met een uitmuntend in de Kampioensklasse en Beste van het ras. hiermee heeft ze ook haar laatste punt gehaald voor het Internationale Kampioenschap. We hebben nu officieel een Multi Champion in huis!!!


20-april-2019 IDS Goes

Vandaag zijn we naar de hondenshow in Goes geweest. We hadden Ashra en Zoe bij ons.                                                                                                    Ashra werd 2e met een uitmuntend in de jeugdklasse.                                   Zoe werd beste puppy van het ras met een veel belovend en werd later op dedag in de erering ook nog geselecteerd bij de beste 6 puppy's van de dag.   Op de weg naar huis zijn we nog op visite geweest bij een nestzusje van Ashra. Indy zag er echt toppie uit en is een evenbeeld van haar mama Ischa. Vladmir en Agnes super bedankt voor het gezellige bezoek en de goede zorgen.

6-april-2019 IDS Zwolle

Vandaag zijn we met Ashra en Zoe naar de Internationale dogshow in Zwolle geweest.  Ashra behaalde een knappe 1e plaats met een uitmuntend in de jeugdklasse en heeft haar tweede punt gehald voor de titel Nederlands Jeugdkampioen.                                                                                               Zoe heeft vandaag haar showdebuut gemaakt. Ze vond het in het begin wel een beetje spannend maar na een spelletje met de bal en rustig laten kijken naar alle commotie om haar heen ontspande ze en vond ze het allemaal dol gezellig. Ook in de ring was ze lekker zichzelf en totaal niet onder de indruk. Ze werd beste puppyteefje met een veel belovend en werd daarna ook nog beste Puppy van het ras. Zo trots op mijn knappe meisjes


10-maart-2019

we hebben deze week meerdere gezondheidsonderzoeken laten uitvoeren.

Ashra heeft haar heupen laten rontgen. Hoera ze heeft HD A heupen         Ashra en Zoe zijn beide getest op Von Willebrand en zijn allebei vrij        Ischa heeft een echo van haar hart gehad, dit was helemaal goed en er zaten geen afwijkingen, ook heeft ze haar 24 uur holtertest gehad en ook deze kon niet beter, ze had geen abnormaalheden en geen enkele misslag.            Kortom alle hondjes zijn super uit de testen gekomen en ik ben heel blij met deze fantastische uitslagen.

 
Opbellen
E-mail